Menu

Przystawki:

Grillowany oscypek serwowany z żurawiną i boczkiem

Frytowany camembert  z sałatką z dyni i gruszki z winegretem  balsamiczno-malinowym

Marynowany śledzik  w sosie śmietanowym

Insalat Caprezze

 

Sałatki:

Sałatka z grillowanym kurczakiem  i sosem czosnkowym

Sałatka grecka

Sałatka nicejska

 

Zupy:

Tradycyjny rosół z makaronem

Barszcz biały z pieczonym czosnkiem  na maślance z jakiem sadzonym i puree ziemniaczanym

Kwaśnica na wędzonce z żeberkiem

Pomidorowa z ryżem lub makaronem

 

Kanapki na ciepło:

Ciabata z wieprzowiny

Ciabata wegetariańska

Burger z wieprzowiny

Burger w zestawie- z frytkami i sałatką Colesław

 

Domowe pierogi:

Pierogi z mięsem kraszone cebulką

Pierogi z kapustą i grzybami kraszone  cebulką

Pierogi ruskie  kraszone skwarkami

Pierogi z owocami (sezonowo)

 

Makarony:

Farfale z kurczakiem

Tagiatelle z tydzami

Spaghetti bolognese

Pene z cukinią i kulkami szpinakowymi

 

Dania główne:

Przysmak Dunajcowy

Placuszki ziemniaczane ze śmietaną

Filet w chrupiącej panierce

Tradycyjny kotlet schabowy

Schab w trzech  ziarnach

Stek z karkówki  na salsie pomidorowej

żeberka pieczone do miękkości na kapuście tradycyjnie zasmażanej z grzybami

Filet z grilla zapiekany z oscypkiem podany na sosie ostrym

 

Ryby:

Pstrąg z patelni z masłem ziołowym

Delikatny  filet z miruny nowozelandzkiej